Om ejendommen og området

Ejendommen blev påbegyndt i 1918 og stod færdig i 1928. Genforeningspladsen, er en af Københavns mange oaser.
Byggeriet var muligheden for arbejderfamilier fra broernes mørke baggårde at flytte ud i lyse venlige omgivelser. Dengang lå Bellahøj langt uden for byen, der gik køer på markerne, og langs Frederikssundsvejen kunne man lægge sig i grøften og kigge op i himlen. Området - som udover 10 boligkareer - er belagt med 3 statuer, 2 legepladser, et atletikstadion, fodboldklubben UNION, og Arbejdernes Tennis Klub med sine 1200 medlemmer fordelt over 12 baner, er Københavns største tennisklub. Udover pladsens egne beboere anvendes faciliteterne af mange andre, som bl.a. spiller petanque herude. Gymnastik- og atletikklubber i Københavnsområdet bruger banerne til træning.

Ejendommen er registreret som en ejendom med høj bevaringsværdi i “Bydels-atlas Vanløse, Københavns Kommune”. Men ejendommen hører faktisk til København Nord-Vest og ligger blot på grænsen til Vanløse, samt Frederiksberg og Bellahøj. Historie-interesserede personer kan læse mere om områddets historie og Genforeningspladsens tilblivelse på dette link.

Ejendommen består af lejligheder på følgende adresser:

Borups Allé 217A, Borups Alle 217B, Borups Alle 217C, Borups Alle 219, Borups Alle 221, Borups Alle 223, Borups Alle 225, Borups Alle 227, Borups Alle 229, Borups Alle 231A, Borups Alle 231B, Borups Alle 231C, Genforeningspladsen 16, Genforeningspladsen 18, Genforeningspladsen 20, Genforeningspladsen 22, Genforeningspladsen 24 og Genforeningspladsen 26.  

Ejendommen har eget gård-anlæg som er blevet totalt renoveret pr. november 2008. Haveanlægget er i årene herefter blevet tilplantet med små bede med blomster og små buske. Haven er blevet taget imod af beboerne og mange nyder haven især på de varme sommerdage. Der er indrettet legeplads for børn med sandkasse og legehus. Den aflukkede gård giver stor tryghed for børnefamilierne. Endvidere er der indkøbte bænke og indrettet grill-pladser.

Desuden er der 6 garager i gården, hvoraf Ejerforeningen ejer 2 stk, som bruges til at skjule affalds-containere, så gården virker pæn og ordentlig. 1 stk er senere købt af foreningen og indrettet med cykelstativer til ca 15 cykler. Der er monteret automatisk cykelpumpe på væg ved den ene garagebygning. De øvrige 3 garager ejes af privatpersoner. Udover garagerne er der i alt 26 parkeringspladser, som findes ved Borups Allé 217A-C & Borups Allé 231A-C. Disse er alle udlejet til beboere i vores ejendom, men det er muligt at blive skrevet op til leje. 

På ejendommen forefindes desuden 4 tørrerum, cykelkælder i tilknytning til de fleste opgange,  fælles værksted, automatisk cykel-pumpe i gården og alle lejligheder har tilknyttet ét kælderrum. Ejendommen har i løbet af sommeren 2008 fået helt nyt tag. 

Ejendommen ligger ud til Genforeningspladsen.
Genforeningspladsen er en lille grøn oase med 2 nyrenoverede legepladser , petanquebane, fodboldbane, og tennisbaner. Desuden etableres der i vintermånederne Nordens største skøjtebane.   

Fra ejendommen er der ikke langt til grønne områder som Grøndals-parken, Utterslev Mose og Degnemosen. Desuden har Kbh. Kommune, jvf. pressemeddelse og artikel i Berlingske Tidende (søn. 20/1-2008) besluttet at anlægge Kvarterpark NV, som forventes at være klar i slutningen af 2009. Kvarterparken kommer til at ligge mellem Borups Alle/Frederikssundsvej og Hulgårdsvej/Stærevej.

Selvom der allerede findes en lang række sports-tilbud i Grøndals-Centret er Bellahøjbadet ved at gennemgå en omfattende renovering. Således vil Bellahøj Svømmestadion i fremtiden kunne tilbyde en lang række sports-aktiviteter, herunder naturligvis svømning både inden- og udendørs.    

Så det er da klart, at vi er meget glade for vores ejendom, - for der findes alt hvad hjertet begærer :-)

Kontakt

Kontakt bestyrelsen

Bestyrelsen træffes bedst ved at sende en mail på bestyrelse@ba-gfp.dk

Felter med * skal udfyldes.

Ann Kristine Juncker
Bestyrelsesmedlem

Ida Arakelian
1. suppleant

Anne Louise Kristiansen
Bestyrelsesmedlem

Tlf: 22 42 60 75

Formand i perioden 1. januar 2016 til 30. april 2016

Frode Jeppesen
Formand

Lars Johansen
Bestyrelsesmedlem

Martin Pedersen
Næstformand

Mads Langelund
Bestyrelsesmedlem

Birgitte Friis Kromphardt
Bestyrelsesmedlem

Lisbeth P. Nielsen
1. suppleant

lisbeth@palmhoej.dk

Betina Harison
Bestyrelsesmedlem

betina.harrison68@gmail.com